Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför behöver du Avtalsbevakning?

0

Att ha en digital strukturerad tjänst för avtalshantering är en viktig del av att hantera affärsavtal. Genom att ha en dedikerad tjänst som övervakar dina avtal kan du få snabbare och mer detaljerad information om eventuella förändringar i villkor, priser eller andra viktiga element i dina avtal. Detta kan hjälpa dig att undvika missförstånd med dina leverantörer eller kunder och spara tid och pengar.

Att ha kontroll över dina avtal är viktigt för att säkerställa att du inte missar viktiga tidsfrister eller villkor. Med elektronisk avtalsbevakning kan du få meddelanden om viktiga datum och händelser, vilket gör att du kan agera i tid. Detta minskar risken för missade betalningar, förnyelseperioder och andra viktiga händelser.

Dessutom kan elektronisk avtalsbevakning hjälpa dig att upptäcka möjligheter till förbättringar och besparingar. Genom att införa elektronisk avtalsbevakning kan du säkerställa att du har fullständig kontroll över dina avtal och kan fokusera på att driva din verksamhet framåt.

Några kommentarer och frågor som är vanliga bland företag idag, oavsett storlek och bransch.

”Vi har alltid hanterat våra avtal på papper och det fungerar bra för oss.”

Visst, det är möjligt att hantera avtal på papper men det kan vara ineffektivt och tidskrävande. Med elektronisk avtalshantering kan du undvika manuell hantering av papper och istället snabbt och enkelt hantera avtal online. Det är även bra för miljön.

”Vi är en liten verksamhet och behöver inte investera i dyra tekniska lösningar.”

Elektronisk avtalshantering behöver inte vara dyrt och kan faktiskt spara pengar genom att minska papperskostnader, öka effektiviteten och med inga missade uppsägningar. Det finns också många prisvärda lösningar på marknaden som är väldigt enkla att använda och komma igång med.

”Vi har inte så många avtal att ett system skulle vara kostnadseffektivt.”

Det är lätt att, oavsett storlek på företag, förbise mängden avtal som man som företagare faktiskt har. Det går också att spara mycket pengar på att ha en bra översikt och koll på uppsägningstider och slutdatum så att man inte missar att säga upp dem.

Redan för ett litet företag går det snabbt att komma upp i en betydande mängd som kan bli svårt att hålla reda på i minnet. Det är många avtal som bara löper på och man ser som en nödvändighet i sin verksamhet och därför missar man lätt dessa när man ska räkna ihop vilka avtal man har. Även löpande avtal som el, telefon och internet är bra att se över med jämna mellanrum. Det går ofta att spara lite genom att byta abonnemang eller se över bindningstider.

”Vi är oroade över säkerheten för våra avtal online.”

Elektronisk avtalshantering kan faktiskt vara mer säker än pappersbaserade avtal eftersom de kan skyddas med autentisering och regelbunden säkerhetskopiering. Du behöver inte vara orolig för brandrisk eller vattenläckor. Dessutom kan du ha fullständig kontroll över vem som har tillgång till dina avtal och när de kan öppnas.

Läs mer om Avtalsbevakning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *