Sommaren är alltid höjdpunkten för mitt fotograferande. Så mycket fler möjligheter och enklare att komma ut.

Jag har nyligen tagit till mig av en ny teknik vid min macro-fotografering där jag istället för att ställa fram stativ och fokusera, vänta in och trycka av, nu använder blixt och diffuser. Behöver inte alls tänka på slutartid och får kanonresultat. Kan dock krävas några fler foton innan fokus sitter på exakt rätt ställe, men det är också en övningssak. Nu går det i alla fall att jaga mindre insekter och få fina bilder på dem och inte bara vara fokuserad på blommor.

Har börjat följa Micael Widell som på sin Youtube-kanal har många bra tips för detta och även tar väldigt fina foton. Värt att titta bara därför.

På landet är det betydligt lättare att hitta olika sorters småkryp eller blommor än i stan och då det inte varit så mycket mygg denna sommar har det också gått att ta tid på sig att gå runt och inspektera. Nedan följer några bilder som tagits på det nya sättet där ljus och skärpa är mycket bättre än jag fått tidigare.

Nu fotar jag med mitt Sigma 105mm f/2.8 macro objektiv som har 1:1 förstoring, men nästa steg blir att skaffa ett objektiv med 2:1 förstoring för att komma ännu närmare.